Στοχοποίησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ από το Ηράκλειο ο Κ. Μητσοτάκης – Ούτε κουβέντα για τα 6 πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Μετά την πρώτη αμήχανη αντίδραση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και την αποκάλυψη για τους 6 που τελούσαν επίσημα υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε πανικόβλητα.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στοχοποίησε και απείλησε τον Χρήστο Ράμμο.

«Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής (σ.σ. ΑΔΑΕ) που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να κάνει την παραμικρή αναφορά για τις αποκαλύψεις των ονομάτων των έξι προσώπων που τέθηκαν στο στόχαστρο της ΕΥΠ, όπως τεκμηριώθηκε και από την ΑΔΑΕ.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς της πλευράς Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο σε μία απέλπιδα προσπάθεια αντιπερισπασμού, ενώ επανέφερε το αφήγημα της ΝΔ για «σκευωρία» Novartis και για «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό.

“Με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του”, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της απιστίας Τσίπρα προς το λαό και προανήγγειλε μία “πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση”.

Εκτίμησε ότι στη Βουλή “δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας, αλλά είναι μία ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών εμείς έχουμε τοποθετηθεί με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη υπηρεσία”.

Μάλιστα, παρότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό να είχαν υπάρξει κάποιοι εντός ΕΥΠ που λειτούργησαν “εκτός πλαισίου”, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την ανάγκη ύπαρξης της υπηρεσίας λέγοντας: “Αλήθεια σκεφτείτε το λίγο, πώς θα επιμέναμε εξαρχής με τόση σιγουριά για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας χωρίς τη δική της συμβολή”.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή λέγοντας: “Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες να μας μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα πήραν και πόσα χρήματα από τον κ.Καλογρίτσα, όπως καταθέτει η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες offshore; Καλύπτει ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δύο υπουργούς που κατηγορούνται στο ειδικό δικαστήριο;”

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα σχολίασε: “Μας είπε ο κ.Τσίπρας ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Υπάρχουν και δικάζουν τον Παππά και τον Παπαγγελόπουλο” και πρόσθεσε: “Σκεφτείτε λίγο, πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Νovartis”.

Ο πρωθυπουργός όμως άφησε αιχμές και κατά του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου. “Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, τελικά θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του”, ενώ επανέλαβε “με τον κ.Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση”.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι οι εκλογές που έρχονται είναι από τις κρισιμότερες της Μεταπολίτευσης λόγω της “παγίδας” της απλής αναλογικής που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους ούτε για μηνύματα εύκολης και ανέξοδης διαμαρτυρίας”.

Δείτε επίσης: Πρόταση μομφής: Μητσοτάκης… περί ανέμων και υδάτων από το Ηράκλειο, αλλά κουβέντα γι αυτούς που παρακολουθούσε

Ένας πρωθυπουργός… στην κοσμάρα του: Με το ζόρι κρατά τα μάτια του ανοιχτά στην ομιλία του Κ. Καραμανλή στο Ηράκλειο! – Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Στοχοποίησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ από το Ηράκλειο ο Κ. Μητσοτάκης – Ούτε κουβέντα για τα 6 πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ”

  1. Ερηνη

    Ιντα τι ηκαμε τη γραβάτα; έδεσε τη κλωσσού;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί